

Agenda

Sydney Water City OfficeVenue:Level 9, 420 George St, Sydney

Date and time:

5 June 2023 9:00am – 2:30pm

Meeting title:	Customer and Community Reference Group
Independent Chair:	Abigail Goldberg
Attendees:	Customer and Community Reference Group MembersAnna Bacik – Community RepresentativeNarelle Brown – Community RepresentativeInaara Jindani – Community RepresentativeMary Karras – Ethnic Communities Council NSWLeigh Martin – Total Environment CentreBruce McClelland – Business Western SydneyDouglas McCloskey – Public Interest Advocacy CentreGraham Turner – Council on the AgeingRoss Williams – Local Government NSWDonna Rogers - Community Industry Group (Illawarra)
	Sydney Water Roch Cheroux – Managing Director (part) Stuart Wallace – General Manager, Customer & Stakeholder Engagement Josh Isben – Head of Customer & Strategic Insights Ben Newton – Manager Community Education and Corporate Social Responsibility (part) Izzy Kerr – Customer Research Manager Kate Miles – Head of Systems & Asset Plan (part) Paul De Sa – Strategic Planning Manager (part) Paul Higham – Head of Strategy & Enterprise Plan Melanie Werner – Head of Customer Programs (part) Robert Singh – Manager Customer Vulnerability (part) Andy McKechnie – Head of Business Customers (part) Flavio Romano – Head of the 2024 IPART Price Proposal (part) Sharon Bowyer – Senior Customer Governance Specialist
	Observers Greg Couttas (Non-Executive Director)
Apologies/absent:	Steven Collins – Community Representative Stephen McMahon – Urban Development Institute of Australia
Meeting purpose:	Bi-monthly meeting according to CCRG Charter The CCRG works with Sydney Water at a strategic level to achieve the highest possible levels of customer focus within our practices. It supports Sydney Water to ensure that our business decisions, as set out in our strategy, enterprise plan and regulatory submissions, are in the best interests of all Sydney Water customers and the community and are shaped by them.
Desired outcome:	Discussion and feedback from CCRG Members

Age	Agenda items							
ltem	Торіс	Responsible Time		ïme				
Pre meet	Arrival Venue reception sign-in	All	8:30- 9:00am	30min				
1	Welcome and Acknowledgement of Country	Abigail Goldberg	9:00- 9:05am	5min				



2	Introductions and apologies	Abigail Goldberg	9:05- 9:20am	15min
3	Housekeeping	Abigail Goldberg	9:20- 9:25am	5min
4	Minutes of previous meeting and review of actions / issues log	Abigail Goldberg	9:25- 9:35am	10min
5	Declaration of interests	Abigail Goldberg	9:35- 9:40am	5min
	Sydney Water update			
6	Managing Director and General Manager update	Roch Cheroux Stuart Wallace	9:40- 10:00am	20min
	Stand-up break		10:00- 10:05am	5min
	Customer engagement			
7	Paper for discussion: Community engagement and education for Purified Recycled Water and future water augmentation	Ben Newton	10:05- 10:20am	15min
8	Paper for discussion: Our Water, Our Voice Customer engagement update	Josh Isben Izzy Kerr	10:20- 10:45am	25min
9	Paper for noting: Customer Engagement Planning for Phase 4 - Subgroup meeting.	Josh Isben Izzy Kerr	10:45- 10:50am	5min
	Morning tea		10:50- 11:05am	15min
	Strategic planning			
10	Paper for discussion: Water Conservation Plan to 2030 Roadmap	Paul Higham	11:05- 11:20am	15min
11	Paper for noting: Long Term Capital and Operational Plan (LTCOP) customer preferences alignment update	Kate Miles Paul De Sa	11:20- 11:30am	10min
12	Paper for noting: Greater Sydney Water Strategy Overview	Paul Higham	11:30- 11:35am	5min



13	'Virtual Tour': Water conservation and business customers. Case Studies: Kellogg's and Young Henrys	Andy McKechnie	11:35- 11:50am	15min
	Lunch		11:50- 12:35pm	45min
	Price proposal			
14	Paper for discussion: Engaging customers on future bill increases	Paul Higham	12:35- 12:55pm	20min
15	Paper for discussion: Our payment assistance program	Melanie Werner Robert Singh	12:55- 1:15pm	20min
16	Paper for discussion: Price proposal update	Flavio Romano	1:15- 1:35pm	20min
	Stand-up break		1:35- 1:40am	5min
	General business			
17	Other business - Q&A general session - CCRG Member updates - Upcoming events	All	1:40- 2:10pm	30min
18	Next meeting and forward plan	Abigail Goldberg	2:10- 2:20pm	10min
19	Meeting close	Abigail Goldberg	2:25pm	5min

2023 CCRG Meeting dates/times (subject to change)

Monday 7 August 2023 9am-3pm* - Purified Recycled Water demonstration plant site tour - TBA Monday 9 October 2023 9am-2pm* Monday 27 November 2023 9am-2pm*

*Length of CCRG meetings to be determined.